zo 19 dec.

|

Amersfoort

Kerst Matinee Concert

Een lied-recital met een bloemlezing uit het schitterende repertoire van de componisten Schubert en Duparc, van wie de eerste ruim 500 liederen schreef en de tweede slechts 17! Maar beiden van een adembenemende schoonheid…

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kerst Matinee Concert

Tijd en locatie

19 dec. 2021 15:30 – 16:30

Amersfoort, Westsingel 47, 3811 BB Amersfoort, Nederland

Over het concert

Over de componisten

Franz Schubert (1797 – 1828) en Henry Duparc (1848 – 1933) zijn beide vertegenwoordigers van de romantiek in de muziek.

Schubert stond aan het begin ervan en voelde zich eerder een volgeling van Beethoven, maar onmiskenbaar vertoont zijn muziek alle trekken van de romantiek. In het bijzonder vormen zijn liederen misschien wel de belangrijkste inspiratiebron voor de liedkunst die in de 19e en 20e  eeuw zijn hoogtijdagen kende met talloze beroemde hoogromantische componisten, die liederen schreven.

Duparc was een van de eerste liedcomponisten in Frankrijk, hij liet zich onder andere inspireren door Wagner, maar ontwikkelde een zeer eigen klankkleur, die een inleiding zou vormen op de impressionisten en de ‘modernen’. Hij maakte gebruik van gedichten van meest Franse grote dichters als Beaudelaire. Door een zenuwziekte kon hij na 1885 nog maar weinig componeren en bovendien was hij zo kritisch dat hij veel van zijn werk later weer vernietigde. Zelf raakte hij daardoor nogal in de vergetelheid. Rond 1960 werd zijn werk herontdekt en sindsdien behoort zijn liedkunst tot de top van het genre volgens kenners!

Het programma van dit Matinee zal bestaan uit zo’n 20 liederen van Schubert, voornamelijk uit zijn vermaarde Winterreise en 7 liederen van Duparc.

Over de uitvoerenden

Daniël Kool studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en won diverse muziekprijzen. Hij is een veelgevraagde begeleider voor verschillende instrumenten en ensembles. Regelmatig was hij te zien bij Tv-programma’s als Podium Witteman. Tevens werkt hij als psycholoog.

Bob Kauffmann startte op het Utrechts conservatorium als pianist, maar besloot na enkele jaren architect/ingenieur te worden. Sindsdien is hij gaan zingen en doet dat nu zo’n 45 jaar met hartstocht, waarbij hij regelmatig optreedt op zeer diverse locaties. 

Het is al min of meer is een traditie dat Bob en Daniël jaarlijks tegen Kerstmis in Amersfoort concerteren.

De fraaie intieme sfeer van de Mannenzaal, getooid in kerstsfeer, heet u zeer van harte welkom!

Kaarten

Prijs

Aantal

Totaal

 • Toegangskaart regulier

  €17.50

  btw inbegrepen

  Dit ticket geeft toegang tot het concert voor iedereen vanaf 18 jaar oud.

  €17.50

  btw inbegrepen

  0

  €0

 • Toegangskaart t/m 18 jaar

  €2.50

  btw inbegrepen

  Dit ticket geeft toegang tot het concert voor iedereen TOT 18 jaar oud. Een identificatie kan gevraagd worden bij entree.

  €2.50

  btw inbegrepen

  0

  €0

Totaal

€0