zo 26 jan.

|

stAeg coffee, culture & events

Nederlands Kamermuziek Ensemble

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble bestaat uit de unieke bezetting van klarinet, viool, cello en harp. Op het programma staan stukken van o.a. H Purcell, D. Shostakovich en G. Puccini.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nederlands Kamermuziek Ensemble

Tijd en locatie

26 jan. 2020 11:00 – 12:00

stAeg coffee, culture & events, Het Zand 37, Amersfoort, Nederland

Over het concert

Nationaal Theaterweekend

Op 26 januari 2020 speelt Nederlands Kamermuziek  Ensemble, bestaande uit klarinettiste Marieke Vos, violiste Lisanne  Soeterbroek, celliste Maya Fridman en harpiste Annemieke IJzerman, een  concert in de St. Aegtenkapel.  Op het programma staan stukken van o.a. H Purcell, D. Shostakovich en G. Puccini.

Nederlands Kamermuziek Ensemble Het Nederlands  Kamermuziek Ensemble bestaat uit de unieke bezetting van klarinet,  viool, cello en harp en werd opgericht in de lente van 2015. De  leden van het ensemble: klarinettiste Marieke Vos, violiste Lisanne  Soeterbroek, celliste Maya Fridman en harpiste Annemieke IJzerman vormen  samen de kern van het ensemble. Daarnaast breiden zij regelmatig het  ensemble uit door met gastmusici te spelen. Het Nederlands Kamermuziek  Ensemble heeft als doelstelling om op hoog niveau kamermuziek op een  toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder  bekend repertoire.

Het ensemble is veelvuldig te horen en te zien  op verschillende podia in binnen en buitenland. De afgelopen jaren  speelden zij o.a. in Tivoli Vredenburg, bij Podium Witteman, op NPO  Radio 4 en Brava TV. Inmiddels heeft het ensemble een breed  repertoire opgebouwd voor deze bijzondere bezetting. De leden van het  ensemble arrangeren zelf veel en daarnaast wordt er ook regelmatig voor  hen gecomponeerd en gearrangeerd. NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp  is verbonden aan het ensemble als presentator en verteller, hij tourt  regelmatig met het ensemble mee en geeft inleidingen bij de concerten.  Het Nederlands Kamermuziek Ensemble speelt naast eigen producties ook  regelmatig cross over projecten waarin zij samenwerken met dans en  theater. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een  belangrijk aspect van hun identiteit.  In de zomer van van 2016, 2018  en 2019 maakte de leden van het ensemble een tour door Frankrijk in  samenwerking met componist Carlos Micháns.