vr 12 mrt.

|

LIVE uitgezonden vanuit stAeg

Nieuw Bach Ensemble: masterclass 12 maart 2021

In drie online streaming-masterclasses neemt Krijn Koetsveld, artistiek leider en dirigent van het Nieuw Bach Ensemble (NwBE) u mee in het doorgronden van de bouwstenen van het meesterwerk van Bach. Masterclass 3 behandelt de dubbelrol van het koor.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nieuw Bach Ensemble: masterclass 12 maart 2021

Tijd en locatie

12 mrt. 2021 20:30 – 21:30 CET

LIVE uitgezonden vanuit stAeg

Over het concert

Interactieve online masterclasses met live uitvoeringen

In drie online streaming-masterclasses neemt Krijn Koetsveld, artistiek leider en dirigent van het Nieuw Bach Ensemble (NwBE) u mee in het doorgronden van de bouwstenen van het meesterwerk van Bach. 

Krijn Koetsveld mag met recht een “Johannes-specialist” worden genoemd. Hij was één van de eerste dirigenten die het publiek met dit werk lieten kennismaken toen in Nederland jaarlijks vooral nog Bachs Matthäus-Passion klonk. Koetsveld voerde de Johannes-Passion in de afgelopen 35 jaar zo’n honderd maal uit.

Deelnemers kunnen tijdens deze streaming-sessies (die ongeveer één uur zullen duren) rechtstreeks vragen stellen via de message-functie van het streamingplatform.

Masterclass 1: woensdag 10 maart 2021, aanvang 20:30 uur Algemene inleiding en de betekenis van de recitatieven, m.m.v. William Knight (tenor; Evangelist), Bas Ramselaar (bas; Christus) en een continuo-ensemble.