zo 27 jun.

|

stAeg coffee, culture & events

'Quarant(ain)e' - CD-presentatie

Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever worden in 2021 allebei in dezelfde week 40! Tijdens dit concert staan ze stil bij hoe het leven van componisten er rond diezelfde leeftijd uitzag. Tevens zal hun CD 'Quarant(ain)e' (februari 2021) deze middag feestelijk gepresenteerd worden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
'Quarant(ain)e' - CD-presentatie

Tijd en locatie

27 jun. 2021 16:00

stAeg coffee, culture & events, Het Zand 37, Amersfoort, Nederland

Over het concert

'Quarant(ain)e' - CD-presentatie

Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever worden in 2021 allebei in dezelfde week 40! Tijdens dit concert staan ze stil bij hoe het leven van componisten er rond diezelfde leeftijd uitzag. Oihana en Lineke vieren met dit programma een heel jaar lang feest! In februari 2021 hebben ze van dit programma hun CD 'Quarant(ain)e' opgenomen bij het label Et'cetera, die deze middag feestelijk gepresenteerd zal worden.

Hoe divers het leven van iedereen er uit kan zien, belichten Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever in dit programma aan de hand van muziek van Frank Bridge, Cécile Chaminade, Camille Saint-Saëns en Ottorino Respighi. De musici zochten muziek uit de periode dat de componist(e) zelf rond de 40 jaar oud was. Welke muziek schreven ze toen? Hoe zag zijn/haar leven er toen uit? De ene componist is gelukkig getrouwd, de ander maakt zich juist ernstige zorgen over angstige gebeurtenissen in de wereld, terwijl weer een ander te maken heeft met depressies. Hoe verhoudt zich dat tot het leven en de wereld van ons, in het hier en nu? Ontdek het allemaal in dit bijzondere, feestelijke programma!

Quarantaine? Dit Franse woord heeft van oorsprong betrekking op een periode van veertig dagen. Dit leenwoord, dat rond 1650 zijn intrede deed in onze taal, is afgeleid van het Franse telwoord quarante (veertig) en betekent in essentie een periode van veertig dagen. Behalve de herkomst van het getal 'veertig' is het in deze tijd toepasselijk op hoe musici 'opgesloten' zitten in deze tijd: musici kunnen nu o.a. veel minder concerten geven.

N.b.: wanneer van overheidsoverwege onverhoopt niet (voldoende) mensen fysiek aanwezig zullen mogen zijn bij dit concert, zal worden uitgeweken naar een datum in het najaar. Aangeschafte tickets blijven geldig voor dit concert. Een eventuele verschuiving zal uiteraard tijdig gecommuniceerd worden.

Kaarten

Prijs

Aantal

Totaal

 • Live ticket: aanwezig in zaal

  €15

  btw inbegrepen

  +€0.38 servicekosten

  Dit ticket geeft toegang tot de locatie (Sint Aegtenkapel) en de concertzaal, waar het concert live bijgewoond kan worden. Dit uiteraard met inachtneming van de op dat moment voor de locatie geldende (overheids)maatregelen m.b.t. de bestrijding van Covid-19.

  €15

  btw inbegrepen

  +€0.38 servicekosten

  0

  €0

Totaal

€0