za 19 jun. | Amersfoort

Salon Zauberflöte - een muzikale vertelling

De huiskamerversie van de Zauberflöte wordt weer tot leven gewekt! We bevinden ons in een Franse salon met deze 19e eeuwse bewerking voor viool, altviool en gitaar. Met medewerking van gastheer en verhalenverteller Marius Gosschalk.
Registratie is afgesloten
Salon Zauberflöte - een muzikale vertelling

Tijd en locatie

19 jun. 11:30 – 12:30
Amersfoort, Het Zand 37, 3811 GB Amersfoort, Nederland

Over het concert

Salon Zauberflöte

Femke Huizinga (viool)

Izhar Elias (gitaar)

Marta Jiménez (altviool)

Marius Gosschalk (verteller)

De huiskamerversie van de Zauberflöte wordt weer tot leven gewekt! We bevinden ons in een Franse salon met deze 19e eeuwse bewerking voor viool, altviool en gitaar. Gastheer en verhalenverteller Marius Gosschalk vertelt over de magische avonturen van de Koningin van de nacht, een flierefluitende vogelvanger en het verliefde stel, Tamino en Pamina. 

De salons waren heel gebruikelijk voor de vroeg 19e eeuwse high society: men speelde de nieuwste opera hits, voor en met elkaar, een belangrijke bezigheid in een tijd waarin de tv, smartphone en streaming diensten nog niet bestonden. In Salon Zauberflöte ligt de focus op de muziek, het verhalende en de intimiteit van Mozart's meesterwerk.

 Femke Huizinga (viool), Izhar Elias (gitaar) en Marta Jiménez (altviool) zijn alle drie bekende specialisten op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Femke en Marta spelen in gerenommeerde gezelschappen als De Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque en Anima Eterna Brugge. Izhar Elias is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs en heeft een grote (inter)nationale carrière als solist en in diverse gezelschappen.

Marius Gosschalk is acteur /trainer/coach en verhalenverteller. Hij maakte o.a. een serie (vertel) voorstellingen gebaseerd op een roman, waaronder ‘De Alchemist’ van P. Coelho, ‘Oblomov’ van Gontsjarov, ‘Het meisje in de rode jas’ van Roma Ligocka ‘Drie rode rozen’ van Abel Hertzberg, Zeyde naar De vier maaltijden van Meir Shalev.

Kaarten
Prijs
Aantal
Totaal
 • Toegangsticket volwassenen
  €19.50
  btw inbegrepen
  +€0.49 servicekosten
  €19.50
  btw inbegrepen
  +€0.49 servicekosten
  0
  €0
 • Toegangsticket kind (t/m 14)
  €12.50
  btw inbegrepen
  +€0.31 servicekosten
  €12.50
  btw inbegrepen
  +€0.31 servicekosten
  0
  €0
Totaal€0