zo 22 sep.

|

stAeg coffee, culture & events

September Me: Arosa Trio speelt Dvořák

September Me maakt Amersfoort tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, geïnspireerd op het thema Smeltkroes.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
September Me: Arosa Trio speelt Dvořák

Tijd en locatie

22 sep. 2019 14:15

stAeg coffee, culture & events, Het Zand 37, Amersfoort, Nederland

Over het concert

De dames van Arosa Trio beleefden hun eerste gezamenlijke muzikale avontuur op uitnodiging van de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie in de zomer van 2009. Ondanks hun verschillende achtergronden ervoeren ze onmiddellijk een natuurlijke klik, en besloten om als trio verder te gaan. Toernees door Nederland en Europa volgden met o.a. de uitvoering van het Triple Concerto van Beethoven met de Bergische Symphoniker o.l.v. Stephan Tetzlaff in Duitsland en de opening van de nieuwe serie op de dinsdagmiddag in het Concertgebouw.

De naam Trio Arosa is geïnspireerd op Achille Arosa, de peetvader van Claude Debussy en een gerespecteerd kunstverzamelaar van met name impressionistische schilderijen.

Programma

Dvořák's Piano Trio No. 4 in E minor, Op. 90 (Dumky trio)

Dvořák's Piano Quintet No. 2 in A major, Op. 81

viool - Frederieke Saeijs

piano - Nino Gvetadze

cello - Maja Bogdanovic

Gastmuzikanten Dvořák's Piano Quintet No. 2

viool - Rosa Arnold (Ragazze Quartet)

altviool - Annemijn Bergkotte (Ragazze Quartet)

Dit programma is onderdeel van September Me

September Me maakt Amersfoort van 20 – 22 september 2019 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Vier met ons de grote diversiteit in muziek en reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Ga voor het volledige festivalprogramma en meer informatie naar www.september-me.nl