wo 20 mei

|

www.staeg.nl/live

stAeg LIVE: Francien Post (fluit) en Corien van den Berg (piano)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
stAeg LIVE: Francien Post (fluit) en Corien van den Berg (piano)

Tijd en locatie

20 mei 2020 12:30 – 13:00

www.staeg.nl/live

Over het concert

Programma:

* André Caplet - Rêverie & Petite Valse

* Gabriel Fauré - Fantasie op.79

* Albert Roussel - Joueurs de Flûte:


- Pan


- Tityre


- Krishna


- Mr de la Péjaudie

* Jules Mouquet - Pan et les Oiseaux

Over de musici:

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant (Aantekening Orkestspel bij Emile Biessen). In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek. Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles, waarmee ze regelmatig optreedt. Daarnaast is zij een veelgevraagde soliste bij diverse uitvoeringen. 


Francien heeft 2 cd’s opgenomen: in 2012 de cd European Tour (fluit en kerkorgel) en een jaar later de cd VIBES!, een live-registratie van een concert met harpiste Judith Jamin. 
In haar woonplaats Amersfoort heeft zij een privélespraktijk. Daarnaast verzorgt Francien Post diverse workshops, jureert ze bij Het nationaal Fluitconcours en werkt ze als kamermuziek coach. Ook gaf ze voor de Nederlandse Fluit Academie van Emily Beynon, solo-fluitiste bij het Concertgebouw Orkest, les aan talentvolle kinderen tot 12 jaar.

Corien van den Berg kreeg les van Mladen Kukulj, Sas Bunge en Ria Groot. Na haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium bleef ze actief als pianiste en ging voor verdere verdieping naar Willem Brons en Maria João Pires. 

Als solist speelde ze met diverse orkesten en maakte deel uit van ensembles waaronder het Nederlands Pianisten Kwartet met wie ze in 1994 in het Utrechtse Vredenburg achthandige pianomuziek opnam op CD. Voor koor- en liedbegeleidingen was zij een aantal jaren werkzaam bij de Kurt Thomas Cursus en met mezzo sopraan Meta Bourgonjen maakte ze de CD “facetten”. Met Niek de Vente vormt ze een piano-duo, tijdens een concert in 2010 gaven ze een vierhandige uitvoering van Strawinski’s Sacre du Printemps. Tango’s speelt ze met bandoneonist Gert van Ruiswijk en bassist Pim van de Zwaan in het trio Compadre.

Met Francien Post heeft Corien van den Berg een bijzondere muzikale vriendschap gesloten. Ze treden op met repertoire voor fluit en piano, in Trioforte met cellist Sander Westphal en hebben een samenwerkingsverband van hun lespraktijken.